Verspillingsvrije week

Verspillingsvrije week

Het is deze week de verspillingsvrije week.
Bewaar voedsel op de juiste manier, kook niet te veel, zet een stoompan op je kookpan om 2 dingen tegelijk te garen, gebruik je restjes goed en berg voedsel op de juiste plek op om bederf tegen te gaan. Kijk je voorraad na voordat je boodschappen gaat doen en maak een weekmenu. Allerlei tips komen voorbij.
Fijn dat er aandacht voor is, want er wordt nog steeds veel te veel eten weggegooid.

Mijn tip tegen verspilling?
Gebruik een pannenlikker en een flessenlikker. Ook worden ze wel deegschraper, siliconen spatel en flessenkrabber genoemd.
Wij hebben wel 3 pannenlikkers in huis, en regelmatig zijn ze allemaal al in gebruik.
Ideaal om, inderdaad, een pan leeg te maken. Zo haal je zomaar nog een flinke portie eruit, en het is dan weer gemakkelijk schoon te maken.
Ook gebruik ik ze graag om beslagkommen helemaal leeg te maken, je gooit anders zomaar beslag voor een hele muffin of een heel koekje weg, let er maar eens op.
EN als je met een mes de laatste pindakaas of jam uit een pot haalt, ga dan ook eens met zo’n pannenlikker door de pot. Je smeert er vaak nog wel een boterham mee, of anders in elk geval een beschuit.

Yoghurtpakken of emmertjes worden hier ook altijd tot de laatste druppel leeg gemaakt, je gooit anders zo een portie in je afvalemmer.
En, waar ik zoń spatel/pannenlikker ook ideaal voor vindt: Om deeg mee te mengen! Water en meel blijven in het begin altijd zo eng aan je vingers kleven. Pas als het dan goed gemengd is met de spatel/likker dan ga ik het geheel met mijn handen kneden.
Voor wie het nog niet had begrepen; ik zou niet graag meer zonder willen!

Geef een reactie