Heb je het koud? Ga naar buiten!

Heb je het koud? Ga naar buiten!

Zijn jullie ook al buiten geweest?
Het was hier vandaag heerlijk weer!
Sommige mensen blijven het liefst zoveel mogelijk bij de kachel zitten in de wintertijd. Dat kan ook zeker aantrekkelijk zijn maar om warm te worden is het goed om juist even de kou in te gaan! Als je net als ik ’s ochtends wat moeite hebt om wakker te worden helpt om gelijk na het aankleden even naar buiten te gaan. Geef bijvoorbeeld de tuinvogels wat voer. Ze zullen je dankbaar zijn, het ziet er gezellig uit in de tuin met wat extra vogels en jij bent wakker.
Nu de regen is opgehouden en de zon weer schijnt heb ik echt zin om even wat langer buiten te zijn.
Dus ik heb heerlijk genoten van een wandeling in de zon toen ik een paar boodschappen deed.
Wandelen voor de conditie, voor opbouw van de botten, voor versterking van de spieren. Maar ook voor gezonde darmen, want bewegen bevordert de spijsvertering en niet te vergeten een goed humeur! Ook voor een goede nachtrust is dagelijks naar buiten gaan een gezonde gewoonte.
In het voorjaar en zomer komt daar nog bij dat we vitamine D opnemen maar daar is de zon nu nog niet sterk genoeg voor.
Zorg voor jezelf en probeer dagelijks een half uur naar buiten te gaan, dat kan ook 2 x een kwartier zijn als dat beter in je ritme past. Dagelijks een half uur is beter voor je lichaam dan alleen 1 keer per week een wandeling van 3 uur.
Dus ga lekker even naar buiten als het mooi weer is, je frist er van op, je lichaam wordt soepeler en als je weer binnenkomt ben je heerlijk warm!

Geef een reactie