Restjeslunch

Restjeslunch

Soms moet je gewoon even opmaken wat je hebt!

-Een soepje van ongeveer 250 gram wortels, wat tomaatjes, een klein uitje, een teentje knoflook een halve liter  bouillon.
-Een restje gehakt/bonenschotel van de vorige dag.
-Een salade van komkommer, tomaat en schapenkaas      
-Een gekookt ei

Fruit de wortel, ui en knoflook in een klein beetje olie.
Doe er een paar in stukjes gesneden tomaat bij en wat tijm en rozemarijn. 
Voeg de bouillon toe en laat nog een paar minuten koken.

Kook ondertussen de eieren en als je nog een restje warm eten van de vorige dag hebt, zet dit op een laag pitje om het op te warmen..

Maak een salade van stukjes komkommer en tomaat.
Ik heb een dressing gemaakt van een scheutje lijnzaadolie, balsamico, zwarte peper, dille en munt. Als laatste heb ik de schapenkaas erover verkruimeld.
Met zowel de dressing als de rauwkost kun je natuurlijk variëren met andere olie of azijn, en dat geldt ook voor de kaas. Kijk gewoon wat je in huis hebt.

Als de soep klaar is haal je hem van het vuur. Een scheutje melk of crème fraiche maakt het nog wat romiger. Pureer het geheel tot een gladde soep.

Zo hadden we een heerlijke lunch, met een flinke portie groente.
Morgen nemen we er wel weer een boterham bij 🙂

 

1 Comments

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *