Stamppot andijvie met een Mediterraans tintje
Gisteren heerlijke stamppot andijvie gegeten. Deze keer heb ik het niet met spekjes gemaakt, maar met zongedroogde tomaat, olijven, verse knoflook en een rode ui. Op de foto zie je alleen de rauwe ingrediënten omdat stamppot op een foto er minder aantrekkelijk uitziet, maar de smaak was super!
Terwijl de aardappels koken snij je de bovengenoemde ingrediënten in kleine stukjes en laat ze zachtjes bakken in een beetje olijfolie, of de olie van de zongedroogde tomaten.
Ik had nog een paar plakjes salami wat op moest, dus ook die fijn gesneden en meegebakken.
Als de aardappels gaar zijn voeg je de andijvie toe, en vervolgens laat je alles even uitlekken in een vergiet.
Zo slinkt de andijvie ietsjes waardoor het geheel gemakkelijk mengt, zonder teveel af te koelen.
Doe het vervolgens terug in de pan, stamp met een scheutje melk of karnemelk en voeg de gebakken ingrediënten toe. Omdat het tomaat/olijf mengsel is gebakken in olie was het niet nodig om extra boter door de puree te doen.
Een paar kleine blokjes geitenkaas geven nog een extra lekkere smaak.