Lunchtijd! Een voedzame lunch met groente en eiwitten

Het kan niet vaak genoeg worden genoemd; door je maaltijden extra voedzaam te maken ben je langer verzadigd en heb je minder snel trek in tussendoortjes. Eiwitten zorgen van alle voedingsstoffen voor de meeste verzadiging. Extra groenten eten is altijd goed, ze geven veel voedingsstoffen, voedingsvezels en weinig calorieën.

Een simpele omelet voor 2 personen van 2 eieren en een scheutje melk in een koekenpan waar je eerst een stuk of 10 blokjes spinazie hebt verhit in een lepel olie, en volkoren brood met sardientjes, verse tomaat of een lepel tomatenpuree en een paar gehakte olijven. Op smaak brengen met tijm, zwarte peper en knoflook. Ook lekker met bijvoorbeeld champignons en paprika.

Sardientjes vallen onder de vette vissoorten en bevatten de zo belangrijke omega 3 vetzuren die goed zijn voor je hart en hersenen. Andere vette vissoorten die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld makreel, haring of zalm.

Een soepje maak je heel eenvoudig door wat groente naar keuze even kort in een kookpan te fruiten in wat olie en daarna wat bouillon erbij te schenken. Door het fruiten in olie zorg je gelijk voor een beetje vet, en dat heb je nodig om de in vet oplosbare vitamines A, D en E goed op te nemen uit je voeding.
Even laten doorkoken, eventueel pureren en klaar ben je al.

En wat het ook natuurlijk altijd goed doet is een salade van rauwkost of gegrilde groente, met bijvoorbeeld wat kaas of peulvruchten, noten en/f zaden en pitten, of gewoon met vlees of vis, net wat je in huis hebt.


Geef een reactie