Een Killerbody???

Nee, daar kan ik je niet aan helpen….
Wel kan ik je stapsgewijs begeleiden naar een gezond eetpatroon wat je gemakkelijk kunt volhouden om toe te passen in het dagelijks leven.

Misschien heb je het gesprek wat Faya Lourens met Eva Jinek had over haar nieuwe boek gezien?
Ik hoop dat mensen zelf nadenken en hun gezonde verstand blijven gebruiken….
Een calorieinname van 1350 is echt te weinig, zeker als je heel veel aan sport doet. Om dan ook nog te zeggen dat ze om snel af te vallen naar 1000 calorieën zakt…
Lieve mensen, alleen al om je lichaam goed te laten functioneren heb je gemiddeld zo’n 1500 calorieën per dag nodig!
En als je echt veel beweegt nog meer.

En natuurlijk wordt er weer een glas jus d’orange vergeleken met een glas cola…
Dat er in een glas jus d´orange net zoveel suiker zit als in cola, dat is waar.
Maar waarom wordt er weer alleen naar suiker gekeken??
Sinaasappelsap bevat ook o.a. vitamine C en mineralen, helpt ons weerstand op te bouwen en vitamine C helpt ons om ijzer op te nemen uit onze voeding.
In cola vind je deze voedingsstoffen niet, dus waarom die vergelijking?
Om het suikergebruik te beperken raad ik aan om geen 3 of 4 sinaasappels uit te persen voor sap.
Je kunt beter een sinaasappel in zijn geheel opeten. Zo krijg je meer voedingsvezels binnen die nodig zijn voor een goede darmwerking.
Een sinaasappel bevat namelijk 2,6 gram vezels, een glas geperst sap maar 0,6 gram en cola 0.
De rest van je vezels (zo’n 30/40 gram per dag) haal je uit nog 1 of 2 stuks fruit, volkoren producten, verse groente, een handje noten en peulvruchten.
Ook de avocado die wordt bekritiseerd op veel calorieën, bevat veel gezonde vetten en voedingsvezels.

Ok, als je aan een gezond lichaam wil werken kun je beter lopend een gezonde lunch halen dan op je scooter naar een fastfoodketen, maar we hebben vaak maar een beperkte tijd om te lunchen als we werken of naar school gaan.
Neem in dan dat geval zelf iets gezonds mee zoals volkorenbrood, rauwkost en een stuk fruit. En misschien is er op je werk een koelkast waar je een pak melk of karnemelk in kan zetten?
Misschien staan er in haar boek wel goede tips voor een gezonde lunch om mee te nemen, maar ik vond haar wel erg kort door de bocht met haar opmerkingen.

Ik denk dat haar leven niet te vergelijken is met mensen die fulltime werken voor een baas, studeren en tegelijk kinderen opvoeden.
Daarmee zeg ik niet dat je dan niet gezond kan leven.
Sporten en bewegen in de buitenlucht horen ook zeker bij een gezonde leefstijl, als je maar iets doet wat je echt leuk vindt, vergeet die killerbody.

En er is meer in het leven dan dat…
Namelijk gewoon genieten van lekkere, gezonde pure voeding die betaalbaar is en gemakkelijk te bereiden. Ook is er dan ruimte voor een extraatje.
Hoe je dat doet kan ik je leren als je bij mij een traject volgt, of misschien is een eenmalig voedingsadvies voor jou al voldoende?

Voel je vrij om contact op te nemen over de mogelijkheden, een kennismakingsgesprek is gratis!