Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus en rucolasalade

Het is gemakkelijk genoeg om gewoon gehakt rul te bakken en op smaak te brengen met kruiden voor je pastasaus. Maar als je kleine balletjes van het gehakt maakt proef je het vlees echt goed. Houd de saus verder simpel en maak je maaltijd compleet met een lekkere salade.

Voor het gehakt:
200 gram rundergehakt
1 ei
2 beschuiten
1 teen knoflook
peper, zout, oregano, basilicum, tym, paprikapoeder en gemalen komijn (djinten)

Meng alle ingrediënten doorelkaar in een kom en maak er kleine balletjes van.

Laat ondertussen 2 plakken ontbijtspek heel langzaam uitbakken. Als ze krokant zijn leg je ze op keukenpapier, en bak je de gehaktballetjes in dezelfde pan rondom bruin.
Laat de balletjes daarna ook uitlekken op keukenpapier< en gebruik de pan voor de saus.

Rooster 2 eetlepels pijnboompitten in een droge koekenpan. Deze gebruik je voor de salade en voor de spaghetti. Let op dat ze niet verbranden en laat afkoelen.
Zet water op voor de spaghetti.

Voor de saus:
400 gram in blokjes gesneden tomaten, of 1 blik tomaten.
1 stengel bleekselderij in smalle stukjes.
2 wortels in dunne plakjes
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
peper, zout, oregano, basilicum, tym, paprikapoeder en gemalen komijn (djinten)

Fruit de wortel, ui, knoflook en bleekselderij in de pan.
Verkruimel het ontbijtspek en doe de helft bij de groente. (De andere helft gaat later bij de spaghetti).
Voeg de tomaten toe en breng nadat het even heeft geprutteld op smaak met de kruiden en zout. Laat de gehaktballetjes weer meewarmen.

Voor de salade:
75 gram rucola
1 of 2 tomaten
1 bolletje mozzarella, in blokjes en de helft van de pijnboompitten
olijfolie, rode wijnazijn, zwarte peper, verse basilicumblaadjes
Meng alle ingrediënten doorelkaar.