Groentebrood

foto 4

Afgelopen weekend genoten van een groente/notenbrood met een lekkere salade.
Heerlijk, gemakkelijk en boordevol goede voedingsstoffen.
Het is gewoon een kwestie van de juiste ingrediënten met elkaar mengen!
In de tijd dat je gerecht in de oven staat heb je de tijd om in alle rust een salade te maken.
Zo’n brood is ook ideaal om te serveren voor een groep mensen.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Benodigheden:
1 ui
2 tenen knoflook
2 kleine courgettes
1 bakje champignons
50 gram geitenkaas of andere kaas.
handvol gehakte noten (walnoot, amandelen, hazelnoten
oregano, tijm, zwarte peper

foto 2Hak de groente fijn en bak ze heel kort in een lepel olijfolie. Breng op smaak met de kruiden.

Maak terwijl de groente bakt een beslag van:

4 eieren
150 gram volkorenmeel (of ander meel naar keuze)
1,5 thl bakpoeder
70 ml olie
1 volle eetlepel creme fraiche

Meng de groente door het beslag en roer als laatste de kaas en gehakte noten erdoor.
Breng het geheel over in een bakvorm. Als je deze bekleedt met bakpapier of je gebruikt een siliconen bakvorm kun je hem gemakkelijk uit de vorm halen.
Zet ongeveer 45-50 minuten in het midden van de oven.

Een lekkere salade heb je al wanneer je je favoriete rauwkost mengt met een beetje olijfolie, balsamicoazijn of wijnazijn en verse of gedroogde tuinkruiden als basilicum, oregano, bieslook en peterselie.
Met kaas en zongedroogde tomaten kun je het geheel nog meer smaak geven.