Cappuccino of is het gewoon koffie met opgeklopte haverdrank
Heel veel koffie drinken we niet, thuis gewoon 1 flinke kop in de ochtend. Als we een dagje weg zijn drinken we af en toe ’s middags nog een extra opkikkertje, maar daar laten we het dan ook wel bij.
Die enkele ochtend shot maken we dan ook echt een lekker momentje van. Heerlijke espresso, gezet met een percolator en melk wat handmatig wordt opgeschuimd. Daar heb je geen duur apparaat van honderden euro’s voor nodig.
Gewone volle melk kun je prima opkloppen tot een mooie wolk schuim, dat kun je op de foto hieronder zien.
Maar wat drink je als je geen melk verdraagt, of om wat voor reden dan ook geen melk wilt drinken?
Als gewichts- en voedingsconsulent wil ik weten wat goede alternatieven zijn dus heb ik een paar producten uitgeprobeerd.
Van sojamelk kun je heel mooi schuim maken wat ook goed stevig blijft, maar de smaak vinden wij minder lekker.
Nu vond ik bij de supermarkt (Jumbo, AH) van het Zweedse merk Oatly de haverdrank Barista edition.
De smaak is lekker, en het schuimt prima. Het schuim zakt misschien iets sneller in dan met gewone melk, maar dat maakt voor de smaak gelukkig niet uit.
We hebben de gewone haverdrank van Oatly ook nog geprobeerd, maar deze liet zich veel minder goed opkloppen. Gelukkig is de smaak van deze versie ook lekker, dus dat drinken we dan gewoon op.
Wat betreft de voedingsstoffen:
Oatly bevat iets minder eiwit dan gewone melk, maar er is wel calcium, vitamine D en B12 toegevoegd.
Al met al vind ik dit product een prima alternatief als je geen melk drinkt en toch van cappuccino houdt.