Vega ovenschotel groente met kikkererwten
Oven voorverwarmen op 230 graden.
Een paar kleine aardappels schillen, in dunne plakjes snijden en in een ovenschaal leggen met wat olijfolie.
Alvast laten bakken, onder de grill gaat het sneller. Af en toe omscheppen.
Ui en wortel klein snijden, paprika, 2 handen prei en wat (diepvries)boontjes kort roerbakken.
3 eieren loskloppen met een beetje vocht van de kikkererwten. Djinten en een beetje chilipeper of gerookte paprikapoeder toevoegen.
De uitgelekte kikkererwten even meeverwarmen.
Zet de gril uit en de warmte terug op 200 graden.
De schaal aardappelen uit de oven halen, de groente erdoor scheppen.
Eventueel wat geitenkaas of feta erdoor.
Het eimengsel over het geheel verdelen en de schaal nog 20 minuten in de oven zetten.
De kaas is te vervangen door edelgistvlokken en de eieren door zijden tofu of wat sojakookroom.