tomatencurryTomatencurry

Heb je wel eens een curry gemaakt met tomatensaus in plaats van kokosmelk?
In sommige recepten worden tomaat en kokosmelk samen gebruikt, en ook dat is erg lekker. Maar ik wou het eens zonder kokosmelk proberen om het geheel wat lichter te maken en de smaak van tomaten goed te laten uitkomen.

Dus ik heb eigen net als met een gewone curry en lepel kokosolie (of wokolie) verwarmt en daar een lepel currypasta in laten smelten.
Vervolgens heb ik reepjes kipfilet, een grote fijngesneden tomaat en een beetje passata toegevoegd, met een scheutje water. Je zou ook alleen tomaten of alleen passata kunnen nemen, net wat je in huis hebt.
Daar heb ik fijngesnipperde ui en knoflook aan toegevoegd, en een in blokjes gesneden zoete aardappel.
Omdat er nog een stukje courgette lag en een paar champignons heb ik die ook nog toegevoegd, samen met een paar diepvriesdoperwtjes. Kortom, je kunt voldoende variëren met groente.
Lekker nog even laten pruttelen tot alles gaar is.
Proef even en kijk of je er bijvoorbeeld nog een scheutje rijstwijn en/of lichte sojasaus aan wil toevoegen.
Lekker met een beetje rijst, maar kan ook met kikkererwten.

Tip:
Maak in verhouding veel groente klaar, en zie de rijst echt als bijgerecht. Door veel groente te eten krijg je veel belangrijke vitamines en vezels binnen, en minder koolhydraten en calorieën.
Wissel witte rijst af met zilvervliesrijst en/of rode rijst. Deze bevatten meer voedingsvezels.
Rode rijst vind je bij Aziatische winkels.

En, heel belangrijk; besteed zorg aan je voeding en geniet altijd van je maaltijd!