Zelfgemaakte chocopasta
Heb je wel eens je eigen chocopasta gemaakt?
Heerlijk om op je boterham of cracker te smeren en door de peulvruchten erg voedzaam. Je krijgt met dit smeersel meer plantaardige eiwitten en minder suiker binnen dan met veel soorten chocopasta uit de supermarkt.
Maar om te voorkomen dat je dit misschien een week lang alleen maar op je boterham en crackers smeert voor dat het op is; je kunt een portie invriezen.
Want weggooien is zonde, maar anders heb je wel weinig variatie in je broodbeleg en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.
100 gram gekookte kikkererwten of witte bonen
2 eetlepels (zelfgemaakte) pindakaas of wat ongezouten noten naar keuze,
ik gebruikte wat amandelen en hazelnoten
2 eetlepels cacao
2 eetlepels hazelnootolie/walnootolie/kokosolie
2 eetlepels heet water
Een eetlepel honing of bijv agavesiroop als extra zoetmiddel
Alles mengen en pureren. Proeven en de honing of siroop naar smaak toevoegen.
Als het te droog is kun je nog een scheutje heet water toevoegen.
In de koelkast bewaren.
